3. juli 2009

Oppsummering fra Ironman France 28. juni


Denne bakken var ikke så veldig bratt, men 21km lang.

Tall:
3860m svøm: 1:09:13 180,2km sykkel: 5:15:27 42,2km løp 3:21:09 Totaltid 9:53:38
Klasse M45-49 Plassering 5(av 356)
Totalt Plassering 71(av ca 3000)

Om løpet:
Svømmingen ble oppkavet, mange slag og spark, jeg fikk ikke roen og er ikke helt fornøyd med resultatet. Var nr 85 i klassen opp av vannet.

Syklingen var bra: En fantastisk løype med flotte klatringer (opp til 1120moh) og ville utforkjøringer, på en fin varm dag. Syklet kontrollert og jevnt, tok igjen konkurrenter fra start til mål. Litt plaget av krampe, og fikk problemer med synet i noen av de røffeste utforkjøringene, gjorde at det gikk litt saktere i de siste deler av etappen. Syklet meg opp til 10.plass i klassen.

Løpingen var utrolig jevn. Flat og varm løype, solen steiket, temperatur rundt 30. Løp kontollert, og pga at jeg hele tiden kjente krampen jeg fikk på sykkelen presset jeg ikke max før helt på slutten. Magen "lå også på grensen", men fikk ingen reelle problemer siden jeg løp så kontrollert. I ettertid ser jeg at jeg kunne presset mer - men var usikker pga krampen og magen. Og jeg løp meg jo opp til 5.plass, på en løpetid som er den nest beste jeg noen gang har hatt!

Totaltsett er jeg kjempefornøyd, hadde et 95% vellykket løp. Tiden 9:53 er ikke så veldig imponerende (min bestetid er 9:35), men når en ser at løyperekorden her er 35minutter langsommere enn der jeg satte pers, ser en at det er en kjempetid.

Oppnådde hovedmålet mitt, dirkete kvalifisering til VM på Hawaii - for 3 gang på de 3 siste forsøk!

Litt mer om resultatet:
- Var svært spesielt at 71 plass totalt kun holdt til 5.plass i klassen, normalt er en på pallen i klassen med plassering blandt de 100 beste totalt. Det viste seg at nivået i akkurat denne klassen var utrolig høyt dette år, krevdes raskere tid for å kvalifisere seg til Hawaii enn både 30 og 40 års klassene!

Uten mat og drikke:
- Før løpet trenes det mindre enn normalt, og jeg spiser normalt fram til dagen før. Siste dag kutter jeg ut fiber (frukt, grønt, grovbrød) før lunch, og spiser hovedsakelig lettere og karbohydratrik kost utover (brød, pasta etc m/litt kjøtt). Drikker mye de siste to dagene.
- Lett frokost; Typisk 2 brødskiver med litt kjøtt og te.
- Litt drikke (tynn sportsdrikk rett før løpet).
På sykkel:
- 6 flasker sportsdrikk + 1 flaske vann. (Hadde 2 flasker på sykkelen, og sat uty 2 egne i løypa, fikk resten av arrangøren.) Har dessuten 150g maltodextrin (et smakløst sukker) blandet ut i en sykkelflaske som ekstra næring, samt 3-4 salttabletter.
På løp:
- Lite beger Cola på nesten hver matstasjon (ca 2.5km imellom dem) + salttabletter. Da jeg hadde krampetendenser tok jeg mer salttabletter enn planlagt, og gikk tom for dem. Tok derfor litt sportsdrikk (som inneholder) salter i tillegg på noen av de siste matstasjonene.

Hva gjør jeg nå:
- Beina verker, kroppen trenger hvile. Blir lite trening de neste ukene, begynner med systematisk trening om 3 uker.

I mellomtiden blir det turer med seilbåten og bestilling av tur til Hawaii - hele familien blir med på ferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar