3. juli 2011

Ferie, syk og skade.

Nå er det sommerferie! Blir ikke den store reisen i år, men noen småturer - i båt og sykkelferie. Treningsmessig er ferien gjerne en utfordring, kommer utav den vanlige rytmen, med forventninger om at vi skal ha det gøy sammen 24t i døgnet (og da blir det problematisk med bare 1 times treningstur...).
Ble syk mandags kveld, holdt meg inne tirsdag og onsdag, startet forsiktig igjen på torsdag. Kjenner også litt til den gamle kneskaden, merket den etter 10-11 timer i tr-oslo. Får dermed se hvordan treningen blir framover. Etter "standardopplegget skulle det nå vært noen uker med masse og hard trenining etterfulgt av 3 ukers gradvis nedtrapping mot Norseman. Nå blir det nok noe anderledes, mindre trening må, og en tøffere 3. siste uke før løpet.

Ukens trening:
Mandag og torsdag: Rolig sykkel til/fra jobb.
Fredag: Hard/terskeltren på sykkel til/fra jobb, liten omvei på hjemturen.
Lørdag: Løp, 20min flatt + 15min bakke terskeldrag, litt over en time totalt. (Merket det gikk sent, jeg trenger mer løpetrening). 35min svømming ute, god fart og rytme selv om det er lenge siden jeg har svømt med drakt.
Søndag: 1t40min sykkel (trisykkel) inkl noen gode bakkedrag.

Totalt ca 6.5t sykkel, 1 t løp og 35min svøm = 8t trening.

3 kommentarer:

  1. Hvilken drakt brukes på utesvømming? Finnes det noen rimelige drakter for amatører?

    Anders

    SvarSlett
  2. Jeg bruker (selvsagt) en topp (og kostbar) triathlondrakt for svømming ute.
    En kan selvsagt bruke rimelige surfedrakter etc - men de er ikke gode å svømme i, blir for stivt rundt skuldrene og hindrer bevegelsene.
    En triathlondrakt (som en får fra ca 2.000 og oppover) er ekstremt myk og har glatt overflate som glir godt i vannet. Ulempen er at når kun bevegelse og fart er prioritert får en lav slitestyrke.
    Jeg bruker DeSoto 2-delt http://www.desotosport.com/products/wetsuits/index.php (jeg har "First Wave/Concept5" - men også det er ikke veldig stor forskjell på den og de billigste modellene.)
    Det går også ann å få noe brukt hvis du legger inn en forespørsel på forum i www.3atlet.no

    SvarSlett
  3. No håpar eg du æ i slag og i trening att!!
    Håpar au det bli vær sø du fær deg ein god tur te Gaustatoppen! Å ha vøre upp ein tur hell to kan jau vera lurt - finne dei plassane det eventuelt æ maugleg å bomme litt på - te dæn dagen ting skø gå veldig fort (og ein "bjøndar å bli litt sliten"!)
    GOD TRENINGSPERIODE!!!

    SvarSlett