18. mai 2012

Besynderlig påkledning og oppførsel

Etter vel feiret 17.mai, i litt kjøligerer vær her også - med svømmetrening, rolig sykkeltur og race meeting (inkl tog - vi har gått i tog her også) er det nå dagen før dagen. Fram til nå har jeg tilsynelatende vært en normal turist - dog litt mer fysisk aktivitet. Jeg har kledd meg normalt (svært lite i varmen), kost meg i solen og i vannet, spist normal mat. I dag er det derimot anderledes: - Fra lunchtider må jeg være påpasselig med maten. Skal ha nok (karbohydrater, og selvsagt salt og vann) - men kutter ut fiber og tungt fordøyelige ting og annet som kan tenkes å gi magetrøbbel i morgen. Går ned noen baguetter med litt kjøttpålegg - vil ha en lett middag, gjerne pasta og fisk. Og så er det påkledningen: Selv om det ikke er kjempevarmt her lenger, vil en 10-timers tur ute i morgen kjennes - med over 20grader og forhåpentligvis mye sol trenger jeg ikke bli solbrent i tillegg. - Derfor kler jeg meg i lange armer og bein, og holder meg mest i skyggen slik at huden nå får "hvile" for solen. (Blir en liten dukkert innimellom). - Har på kompresjonssokker, og prøver å gå minst mulig - blir nok i morgen. Etter morgenens korte svømmeøkt og noen korte bakkeintervaller på sykkel gjelder det å få hvile til i morgen. Nå skal jeg snart levere inn sykkel og utstyr: - Med 1800? deltakere må det være et visst system - det er linet opp nummermerkede sykkelstativ, og stativ hvor vi henger poser med utstyret vi skifter underveis. Alt leveres inn i ettermiddag, slik at det står klar til start kl 07.00 i morgen tidlig (kl 8 norsk tid). Hvis noen har interesse av å sjekke ut underveis og rett etterpå, så pleier det å legges ut link på www.ironman.com , sjekk "Athlete finder" så kan en søke opp hvordan det går underveis (bruk etternavn, eller startnr 184). Mine ambisjoner? - Tidligere var det å komme på pallen, bli blandt de aller beste i min aldersklasse. Er fortsatt ikke umulig, men jeg er mer usikker - dere som har fulgt med vet at jeg ikke har hatt optimale forberedelser. Uansett, jeg skal ha det gøy, gjøre det jeg kan, presse alt (og mer til) ut av kroppen min - mer kan jeg ikke gjøre. Så får plasseringen bli som den blir. Værmeldingen sier fortsatt kjølig vær, lettskyet og under 20grader ved start og maks 23. Jeg trives bedre i skikkelig varme - når en virkelig kjenner heten presse på. På den annen side var det tilsvarende sist jeg var her - og det gikk jo rimelig bra. (Og i medvindspartiene og motbakkene under solen er det godt og varmt). Det mest spennende er vinden. yr.no har ikke fått med seg at det blåser her - på en av de andre værmeldingene meldte de 22 sekundmeter - det kjennes virkelig i de lange, slake motbakkene. Jeg begynner å virkelig glede meg :-)

3 kommentarer:

  1. Flott å høre at du er klar og i god form Alfred :) Lykke til med morgendagen og nyt det :)
    http://ironmanlive.com/updates.php?type=U&race=lanzarote&year=2012
    Her kommer det live info fra konkurransen og en kan følge med på Alfreds gode mellomtider hvis en velger "tracker" og søker på startnummeret - bib (184) :)

    SvarSlett
  2. Takk - jeg gleder meg, men vet ikke hvordan formen virkelig er - håper den er god.
    - Og vil noen følge med, bruk etternavnet eller det riktige startnummeret - 1843
    (Ikke regn med jeg ligger langt framme etter svømminga, er jeg godt i første halvdel er jeg fornøyd - men på sykkelen bør jeg ha kommet meg fram i posisjon, så blir det et stort spørsmål om løpebeina holder.)

    SvarSlett
  3. Lykke til Alfred - jeg følger deg :-)

    SvarSlett